Dizajn ambalaže

Dizajn ambalaže za prirodne sapune

DIZAJN LOGOTIPA I AMBALAŽE

Launch: 2014

KLIJENT

Korisnik: OPG Aralica
Naručitelj: Plavi Pixel j.d.o.o.

INDUSTRIJA

Prirodna kozmetika

CILJ PROJEKTA

Dizajn ambalaže za liniju prirodnih kozmetičkih proizvoda OPG Aralica – Šibenik

RJEŠENJE

Umjesto tradicionalnog pristupa pri izradi ambalaže odlučili smo se za kreativan, personaliziran i unificiran dizajn. Ambalažni komplet sastoji se od zaštitnog ambalažnog papira u roli s otisnutom grafikom šibenskog tradicionalnog veza i kartonske komunikacijske pasice od reciklažnog papira što daje naglasak na ekološku prirodu proizvoda.

Paleta boja diferencira proizvode te na taj način daje svježinu u komunikaciji prirodnih proizvoda koji su često na tržištu plasirani u zemljanim, prirodnim i tamnijim tonovima.

Ambalaža je ergonomična, a svojom svježinom i simpatičnošću u verbalnoj i vizualnoj komunikaciji pruža izniman interes korisnicima prirodne kozmetike. Razigranim kombinacijama različitih boja papira i pasica moguće je upariti niz zanimljivih kombinacija što ovom tipu ambalaže daje zanimljivost i dinamiku.

  • Strateško planiranje
  • Dizajn ambalaže

Produkcija: BRANDZ

Project management & Consulting: Marin Knežević & Tomislav Vinšek, Art Direkcija: Tomislav Vinšek, Kreativna produkcija: Tomislav Vinšek & Sanda Bogdan, Foto: Jelena Gajić Puškarić