Što sve treba sadržavati dobar landing page?

4. veljače 2021.
BRANDZ

Osnovni elementi dobrog landing pagea 

Odredišna stranica ili landing page pojam je koji je iznimno bitan u digitalnom marketingu. Bilo da radite marketinšku kampanju, Google Ads kampanju ili želite odredišnu stranicu na koju će voditi vaš Facebook oglas, ovaj će vam blog pomoći u savladavanju osnovnih elemenata landing pagea.  

Na našem projektu Blossom & Bloom predstavit ćemo vam sve najbitnije elemente landing pagea. 

Što je landing page?

Najjednostavniji prijevod “landing pagea” je stranica na koju korisnik “sleti”, stranica s kojom se posjetitelj prvi put susretne. Ta stranica može biti naslovna stranica, kontakt forma, blog post, individualno dizajnirana stranica kampanje itd.

Primarni zadatak landing pagea je "poziv na akciju" prikupljanje informacija korisnika, prodaja proizvoda, isticanje usluga itsl., stoga bi vaša landing stranica trebala imati i formular za pribavljanje korisnikovih podataka poput email adrese npr. Na našem vlastitom primjeru prikazat ćemo vam najbitnije elemente koji bi trebao imati svaki landing page. 

Glavni naslov

Jedna od najbitnijih stavki sigurno je naslov. Naslov je jedan od prvih elemenata s kojom se susreću vaši korisnici pri dolasku na web stranicu. 

Jasan i zanimljiv naslov potaknut će posjetitelja da ostane na web stranici. Jasnoća, relevantnost i empatičnost tri su najbitnije komponente koje mora sadržavati svaki naslov.

 Glavni naslov na landing pageu

Dobar USP (jedinstveni prodajni prijedlog)

Iznimno je bitno da svojim posjetiteljima ili potencijalnim kupcima pojasnite čime se bavite te koja je vaša konkurentska prednost na tržištu. Također, nemojte zaboraviti na odredišnoj stranici napomenuti koju korist od vaših proizvoda ili usluga imaju vaši kupci.

 Jedinstveni prodajni prijedlog

Fotografije ili video animacije na landing pageu

Izreka “Slika govori tisuću riječi” je izreka s kojom ćemo se sigurno složiti kada je u pitanju odredišna stranica. Kvalitetan vizual ili vizual u obliku .gif datoteke dati će konceptualni i izražajni dojam prilikom ulaska na odredišnu stranicu. 

U nekim slučajevima fotografije ili video sadržaji odgovorit će na puno više pitanja nego tekstualni sadržaj. Prilikom odabira vizuala, pripazite da su vizuali jasni, ne previše apstraktni i da šalju pravu poruku. 

Call to action (poziv na akciju)

Iznimno važan element odredišne stranice “CTA” je gumb koji korisnike potiče na akciju. CTA gumb mora biti zanimljivog i atraktivnog dizajna te mora imati jasnu poruku.

 Call to action

Predstavljanje svojih prednosti 

Već smo spomenuli kako na landing pageu trebate komunicirati svoje prednosti po kojima se razlikujete od konkurencije. Svakako benefite naglasite na jasan i jednostavan način.

Razmislite koje su to prednosti po kojima se ističete od drugih i uvrstite ih na svojoj odredišnoj stranici. 

Pop up forma (obrazac za popuniti) 

Pop up forme pokazale su se kao iznimno učinkovit način prikupljanja email adresa korisnika i popunjavanje mailing liste. Prilikom kreiranja pop up forme važno je kreirati onu koja će imati vrijednost za posjetitelja stranice te jasno istaknite oznaku za prihvat pravila privatnosti.

Jednostavno rečeno nemojte tražiti posjetitelja da samo ispuni pop up obrazac već mu pokušajte ponuditi određenu vrijednost poput besplatnih edukacijskih materijala, e-bookova ili popusta na prvu kupnju npr. 

Nabrojani elementi zasigurno će vam pomoći pri izradi relevantnog landing pagea. Osim što će povećati prodaju, ostvarit će i veći povrat ulaganja što je, složit ćete se cilj svakog poduzeća. 

Ako smatrate da vaš proizvod ili usluga zaslužuje relevantan i uspješan landing page, no ne znate kako početi, BRANDZ zna! 

Spremni za kickoff vašeg projekta?

Pokrenimo Vaš projekt zajedno i pretvorimo ideje i ciljeve u poslovni uspjeh. Kliknite kontakt i rezervirajte online savjetovanje s konzultantom.

Više postova

4. ožujka 2021.
Brendiranje turističkih objekata u Hrvatskoj

Brendiranje u turizmu i konceptualizacija brenda Turistička putovanja postala su neizbježan dio lifestylea. U mnoštvu raznolike konkurencije hotela, apartmana i privatnih smještaja sve je teže istaknuti se od konkurencije. Digitalne platforme u području turizma poput Bookinga, Tripadvisora i Airbnba izrazito su popularne. Većina korisnika prije nego se odluči za određeni objekt prouči fotografije destinacije,opis lokacije, […]

19. veljače 2021.
Vizualni identitet i komunikacijske vrijednosti brenda

Što obuhvaća dizajn vizualnih komunikacija brenda?  Definicija uspješnog brendiranja i marketinga danas zahtjeva optimalnu vizualnu komunikaciju. Primjeri vizualnog identiteta i komunikacijske vrijednosti brenda svakodnevno nas okružuju, no prilikom strateškog planiranja i izrade marketinških kampanji moramo pažljivo definirati dosljedan sustav elemenata vizualnih komunikacija.  Kako prilagoditi estetske i verbalne vrijednosti te stil vašem brendu, cilju i potrebama […]

12. veljače 2021.
Kako brendirati proizvod? Prvi koraci vašeg brenda

Osnovni koraci pri stvaranju brenda Izgradnja prepoznatljivog i autentičnog brenda misija je svakog poslovanja, no u mnoštvu brendova često je teško istaknuti se od konkurencije.  Brend ne čini logo i oglas na Facebooku, postojanje brenda ima puno dublje značenje. Što je brendiranje proizvoda ili tvrtke i koji su pokazatelji uspješnog brendinga saznajte u nastavku.  Što […]

Prijavi se na naš newsletter

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Orijentirani na rast i mjerljive rezultate

cross