• Premium branding, marketing & design

   brendiranje apartmana turizam zagreb

   Pierrot i Pierrette apartmani – storytelling koji brending znači

   Brendiranjem dizajna apartmana očuvali smo bogatu kulturnu povijest Zagreba

   Svijetlo…kamera…akcija!


   Pierrot i Pierrette, živopisni likovi i simboli zabave iz Commedie dell’arte, označili su zlatno razdoblje europskog umjetničkog života. Početkom 20. stoljeća Zagreb je vrvio umjetničkim žarom. To se pogotovo odnosilo na Ilicu – arteriju društvenog, političkog i umjetničkog života. Upravo tamo, na broju 31. smjestio se tada novi i otmjeni hram sedme umjetnosti – kino Apolo.

   Kino je izgrađeno 1912. u formi potkove, a sama arhitektura je podsjećala na izgled kazališta. Razlog tome je što arhitekt Ignjat Fischer nije bio upoznat s izgledom kino dvorane. Kao poklon novom kinu, umjetnik Tomislav Krizmanić naslikao je s obje strane ekrana u natprirodnoj veličini likove Pierrota i Pierrette.

   Danas, reflektori su ponovno upaljeni, a zaboravljeni likovi nestrpljivo čekaju svoj novi nastup. I nastupili su teatralno, kao luksuzan brend u samom kulturnom središtu Zagreba.

   pierrot pierretta zagreb logotip
   brending shema boja

   Kada storytelling nadahnjuje živote


   Dobro ispričana priča zauvijek ostaje zapamćena, to se pogotovo odnosi i na brending. Svaki brend je jedinstvena priča za sebe, a da bi ona živjela i dirnula druge – mora biti ispričana.

   Obrativši nam se za brending novootvorenih apartmana u Ilici 31, temeljitim smo storytellingom oživjeli prošlost i stvorili novi turistički brend.

   Storytelling zahtjeva rekonstrukciju emocija na osobnoj razini. Da bismo oživjeli priču, istražili smo i čitali prašnjave zapise, analizirali sve ideje. Otkrivajući povijest lokaliteta i priču o Pierrotu i Pierretti, udahnuli smo život novom brendu.

   Svakim novim detaljem, likovi Pierrota i Pierrette prirodno su se stapali u prostor apartmana. U efektivnoj suradnji s dizajnericom interijera, ponovno smo izgradili blještavilo reflektora i draž crvenog tepiha u samom srcu grada.

   Brendiranjem turističke usluge apartmani Pierrot i Pierrette zasjali su filmskim sjajem, dok je vječna priča umjetničkih likova pomnim storytellingom integrirana u cijeli prostor.

   dizajn apartmani ilica zagreb
   apartman pierrot pierreta zagreb

   Integracija priče na prazne zidove


   Kreacija izražajnog brend identiteta slijedila je filmsku priču. Kako bi oživjeli umjetnički osjećaj s početka dvadesetog stoljeća, koristili smo elegantan i profinjen font. Tako smo stvorili aspekt vizualne komunikacije apartmana koji odiše filmskim glamurom s početka 20. stoljeća.

   Logotip smo skladno aplicirali na crnoj i bijeloj pozadini, povezujući shemu boja i identitet brenda radi emotivnije komunikacije. Također, dobiveni logotip smo realizirali na zidnom natpisu, ručnicima i reklamnim brošurama.

   Kako bismo ovom filmskom scenariju podarili adekvatan epilog i inspirirali goste, kreirali smo slogan koji sadrži emotivnu poruku – “Come as a guest, leave as a star”.

   U apartmanima Pierrot i Pierrette umjetnički duh vječno živi, a svaki gost je dočekan kao prava filmska zvijezda, u potpunom sjaju luksuza.

   brendiranje apartmana zagreb
   interijer dizajn pierrot pierretta
   dizajn vizitke i produkcija
   brendiranje turističkih apartmana zagreb
   dnevni boravak pierrot pierretta zagreb
   brend imidž
   Brending i produkcija: BRANDZ

   Foto: Luka Kedžo

   Ova web stranica koristi kolačiće (Cookies) u svrhu poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, analize posjeta i korištenja društvenih mreža. Uz daljnje korištenje, prihvaćate korištenje kolačića ili saznajte više.

   Privacy Settings saved!
   Postavke privatnosti

   Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Kontrolirajte svoje osobne kolačiće ovdje ili putem postavki vašeg web preglednika.

   Ovi kolačići su neophodni za funkcioniranje web stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima.

   Da biste koristili ovu web stranicu koristimo sljedeće tehnički potrebne kolačiće
   • wordpress_test_cookie
   • wordpress_logged_in_
   • wordpress_sec

   Zbog razloga učinkovitosti koristimo Cloudflare kao CDN mrežu. Time se sprema kolačić "__cfduid" za primjenu sigurnosnih postavki na temelju svakog klijenta. Ovaj kolačić je strogo potreban za Cloudflareove sigurnosne značajke i ne može se isključiti.
   • __cfduid

   Decline all Services
   Accept all Services